Turkisalan tuoreimmat

Ajankohtaista

#61

Tiesitkö, että turkistilojen välilliset talousvaikutukset maaseudulla ovat merkittävät? Tilat ostavat palveluita rehun valmistajilta, jotka vuorostaan ostavat raaka-aineita myös paikallisilta viljan-, lihan- ja kalantuottajilta. Kun tarkastellaan näitä talousvaikutuksia kokonaisuutena, turkiskasvatus Suomessa työllistää kolme kertaa enemmän ihmisiä epäsuorasti kuin suorasti.

Lue lisää
100 faktaa

#60

Tiesitkö, että suomalaisia turkisnahkoja huutokauppaava Saga Furs on ollut YK:n Global Compact ‑aloitteen jäsen jo vuodesta 2008? Saga Furs arvioi vastuullisuuttaan vapaaehtoisesti ja raportoi siitä Global Reporting Initiative ‑järjestölle.

Lue lisää
100 faktaa

#59

Tiesitkö, että pesäkasvatustilat noudattavat suomalaista tilasertifiointia kattaen eläinten terveyden ja hyvinvoinnin, kasvatusolosuhteet, rehuhuollon, jalostuksen, ympäristönhoidon, tilahygienian sekä koulutuksen ja varautumisen poikkeusoloihin? Lajista riippuen, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton jäsentilojen eläinkannasta 96,3-100% on sertifioitu.

Lue lisää
100 faktaa

#58

Tiesitkö, että kotioloissa turkki on paras säilyttää pimeässä, pölyttömässä, viileässä ja väljässä paikassa? Turkki kannattaa ripustaa kunnolliseen vaateripustimeen ja päällystää puuvillakankaisella pussilla. Sille kannattaa järjestää riittävästi tilaa eikä sulloa muiden vaatteiden sekaan. Paras säilytyslämpötila on +5 – +6 astetta eli sama kuin jääkaapissa.

Lue lisää
100 faktaa