Turkisalan tuoreimmat

Ajankohtaista

#30

Tiesitkö, että vuodesta 2017 Suomen Turkiskasvattajien kettu- ja minkkitilat ovat kuuluneet eurooppalaiseen WelFur-laatujärjestelmään. WelFur on hyvinvointitutkijoiden laatima mittaristo neljälle alueelle: hyvä ruokinta, hyvä kasvatusympäristö, tarkoituksenmukainen käyttäytyminen ja hyvä terveys. Lisää WelFurista täältä https://www.youtube.com/watch?v=1C5vGJZan2o

Lue lisää
100 faktaa

#29

Tiesitkö, että turkiselinkeino tutkii ja kehittää aktiivisesti eläinten hyvinvointia ja kiertotalouden mahdollisuuksia? Suomen Turkiskasvattajien osaomistama Luova Oy Kannuksessa tuottaa tutkimus-, tuotekehitys- ja käytännön koulutuspalveluita turkisalalle. Sen tutkimustietokannassa onkin jo yli 3500 tutkimusta.

Lue lisää
100 faktaa

#28

Tiesitkö, että turkiseläinten rehu on tarkasti optimoitu juuri kyseiselle lajille sen erikoistarpeiden mukaan. Minkki, suomensupi ja esimerkiksi sinikettu syövät omalle lajilleen tutkitusti parasta ravintoa.

Lue lisää
100 faktaa

#27

Tiesitkö, että minkit osaavat itse hyödyntää olkea pesänsä siivoamisen ja pehmustamiseen? Kasvattajat tarjoavatkin minkeille olkea vapaasti saataville, jota minkit sitten kuljettavat pesäänsä ja tuovat vanhat likaantuneet oljet ulos.

Lue lisää
100 faktaa