Turkisalan tuoreimmat

Ajankohtaista

#100

Tiesitkö, että tarhaajamestarin koulutuksessa keskiössä on eläimen hyvinvoinnin tunteminen? Koulutuksen aikana kasvattajille opetetaan eläinten hoitoa ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Kasvattaja oppii tunnistamaan yleisimpien sairauksien oireet ja puuttumaan niihin ajoissa.

Lue lisää
100 faktaa

#99

Tiesitkö, että ’wild fur’ on termi, jota käytetään metsästetyn turkiseläimen nahasta? Huutokauppayhtiöt myyvät villiturkisnahkoja mm. Pohjois-Amerikasta, mutta kysyntä on tarhattua turkista vähäisempää vaihtelevan laadun vuoksi.

Lue lisää
100 faktaa

#98

Tiesitkö, että liikenteessä ja muissa onnettomuuksissa kuolee Suomessa noin miljoona luonnonvaraista eläintä joka vuosi? Niistä kettuja on noin 7500. Useimmiten turkki menee hukkaan. Suomessa täytyy myös ampua tuhansia eläimiä joka vuosi, jotta voidaan ylläpitää tasapainoista ekosysteemiä, suojella muita eläinkantoja ja valvoa tautien leviämistä. Sekä liikenteessä kuolleiden että metsästettyjen turkiseläinten turkkeja hyödynnetään heikosti. Suomen Turkiseläinten Kasvattajain…

Lue lisää
100 faktaa

#97

Tiesitkö, että pesänrakennusmateriaalin ja pesäkopin tarjoaminen minkeille pienentää pentukuolleisuutta ja alentaa emon stressihormonitasoa penikoinnin jälkeen? Pesä on turkiseläimille erityisen tärkeä pentujen ollessa pieniä. Häkin pohjalle kiinnitetään penikointiaikaan tiheäsilmäinen pentuverkko, joka estää pentujen putoamisen verkon läpi.

Lue lisää
100 faktaa