Turkisalan tuoreimmat

Ajankohtaista

Kansalaisdemokratia, vähemmistöjen valta ja vastuullinen valinnanvapaus

Kansalaisdemokratia, vähemmistöjen valta ja vastuullinen valinnanvapaus

Tuli pohdittua kesällä kansalaisten roolia demokratiassa ja vähemmistöjen valtaa. Asiasta keskusteltiin myös televisiossa. Tuntuu, että yksittäisen ihmisen ja yhden tai kahden asian liikkeiden valta on kasvanut. Sehän on hyvä. Meillä on mm. kansalaisaloite vaikuttamiskanavana lainsäädäntöön. Sitten on sosiaalinen media. Kansalaisen ja pienen ryhmän on muinaisia SMS-aikoja helpompi saada äänensä kuuluviin ja perustaa oma, jopa kansainvälinen…

Lue lisää
Artikkelit

#61

Tiesitkö, että turkistilojen välilliset talousvaikutukset maaseudulla ovat merkittävät? Tilat ostavat palveluita rehun valmistajilta, jotka vuorostaan ostavat raaka-aineita myös paikallisilta viljan-, lihan- ja kalantuottajilta. Kun tarkastellaan näitä talousvaikutuksia kokonaisuutena, turkiskasvatus Suomessa työllistää kolme kertaa enemmän ihmisiä epäsuorasti kuin suorasti.

Lue lisää
100 faktaa

#60

Tiesitkö, että suomalaisia turkisnahkoja huutokauppaava Saga Furs on ollut YK:n Global Compact ‑aloitteen jäsen jo vuodesta 2008? Saga Furs arvioi vastuullisuuttaan vapaaehtoisesti ja raportoi siitä Global Reporting Initiative ‑järjestölle.

Lue lisää
100 faktaa

#59

Tiesitkö että suomalainen turkistilasertifiointi kattaa eläinten terveyden ja hyvinvoinnin, kasvatusolosuhteet, rehuhuollon, jalostuksen, ympäristönhoidon, tilahygienian sekä koulutuksen ja varautumisen poikkeusoloihin? Lajista riippuen, Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton jäsentilojen eläinkannasta 96,3-100% on sertifioitu.

Lue lisää
100 faktaa