Senaste nytt inom pälsbranschen

Aktuellt

#61

Visste du, att pälsfarmerna har betydande indirekta ekonomiska effekter för landsbygden? Farmerna köper tjänster av fodertillverkare, som i sin tur köper råvaror av lokala sädes-, kött- och fiskeproducenter. Då dessa ekonomiska effekter ses som en helhet, sysselsätter pälsuppfödningen i Finland tre gånger så många människor indirekt som direkt.

Läs mer
100 fakta

#60

Visste du, att Saga Furs som auktionerar ut finländska pälsskinn, har varit medlem i FN:s initiativ Global Compact ända sedan år 2008? Saga Furs utvärderar sin ansvarsfullhet frivilligt och rapporterar om den till organisationen Global Reporting Initiative.

Läs mer
100 fakta

#59

Visste du, att bouppfödningsfarmerna följer den finländska farmcertifieringen i fråga om djurens hälsa och välmående, uppfödningsförhållanden, foderförsörjning, förädling, miljövård, farmhygien samt utbildning och beredskap för avvikande förhållanden? Beroende på art har medlemsfarmerna i Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund till 96,3–100 procent certifierade djurbestånd.

Läs mer
100 fakta

#58

Visste du, att hemma bör pälsen förvaras på ett mörkt, dammfritt, svalt och luftigt ställe? Pälsen bör hängas upp på en ordentlig klädhängare och sättas i en påse av bomullstyg. Det är bäst att ordna tillräckligt med utrymme för pälsen och inte stuva in den bland övriga kläder. Den bästa förvaringstemperaturen är +5 – +6…

Läs mer
100 fakta