Senaste nytt inom pälsbranschen

Aktuellt

#100

Visste du, att i utbildningen av uppfödarmästare är fokuset på djurens välbefinnande? Under utbildningen undervisas uppfödare om djurbehandling och förebyggande av sjukdomar. Uppfödare lär sig att känna igen symtom av de vanligaste sjukdomarna och ingripa i dem i tid.

Läs mer
100 fakta

#99

Visste du, att ’wild fur’ är en term som används för skinn av jagat pälsdjur? Auktionsbolag säljer pälsskinn av vilda djur t. ex. från Nordamerika, men efterfrågan är mindre än efterfrågan på burdjurens pälsar på grund av deras varierande kvalitet.

Läs mer
100 fakta

#98

Visste du, att cirka en miljon vilda djur dör årligen i trafiken och i andra olyckor i Finland? Av dem är ca. 7500 rävar. För det mesta förloras pälsen. I Finland måste man även skjuta tusentals djur varje år för att bibehålla ett balanserat ekosystem, skydda andra djurbestånd och kontrollera spridningen av sjukdomar. Pälsar av…

Läs mer
100 fakta

#97

Visste du, att tillgång till bobyggnadsmaterial och lya minskar minkarnas valpdödlighet och nivåer av stresshormon hos minkmodern efter valpningen? Lyan är särskilt viktig för pälsdjur då valparna är små. Vid valpningsperioden fästs det på burbotten ett finmaskigt valpnät som hindrar valparna från att falla genom nätet.

Läs mer
100 fakta